SERIETECKNING

Format: Workshop

Längd: Enligt överenskommelse (minimum 2h)


Hur börjar en göra serier?

Vad för typer av pratbubblor finns det?

Hur tecknar en känslor och figurer?

Hur gör en sin egen serietiding?


I denna workshop får du lära dig grunderna i serieteckning, hur en kan använda pratbubblor och rutor, och hur en gör sitt eget vikfanzin!


Målet är att deltagarna ska få prova att berätta med hjälp av serier och börja uttycka sig med kombination av bild och textbubblor.


*Jag anpassar alltid mitt upplägg

efter åldersgrupp på deltagarna.

RÄTTEN ATT VARA SIG SJÄLV


Format: Trans&HBTQ Föredrag

Ca 45-60 minuter


Hur skapar vi en trygg och inkluderande miljö?

Hur gör du om någon i din närhet kommer ut som trans eller queer?

Hur gör du om du själv funderar över din könsidentitet?

Vad kan andra göra för dig?

Vad är en transition? Vad är pronomen?

Varför spelar det så stor roll?


Det går att lära sig all fakta om transpersoner och HBTQ+, men nyckeln till att bli inkluderande är att börja tillämpa det rent praktiskt.


Tillsammans går vi djupare in på vilka verktyg alla kan börja använda sig av här och nu för att skapa en trygg plats för alla oavsett könsidentitet eller uttryck!

BERÄTTELSER  FÖRÄNDRAR


Format: Föredrag med workshop element

Längd: Ca 1,5-2h


 Berättelser har sina rötter i verkligheten och risken är stor att en undermedvetet reproducerar fördomar och stereotyper. Berättelser formar hur vi ser på oss själva och andra. Just därför kan berättande bli ett mäktigt verktyg för att utmana normer.


I denna workshop får ni en möjlighet att se över inte bara vad det betyder att skapa trovärdiga berättelser utan även vad det betyder att skapa karaktärer som utmanar våra egna berättar ideal och normer.


Mål/Syfte:

Målet med denna workshop är att vidga deltagarnas egna idéer kring vad det betyder att porträttera marginaliserade och queera karaktärer men även att inspireras till att gå emot strömmen när de porträtterar mer representerade grupper.

BOKA MIG


Använd formuläret till höger, var tydlig med vilken workshop/föreläsning ni vill boka in, om ni vill ha en 2h, halv, eller heldags serie workshop (eller flera dagar)

- så återkommer jag till er med arvodesförslag!


 Jag rekommenderar varmt att gå in på Kulturrådets sida och kolla in deras ekonomiska stöd för Skapande Skola. Länken finns på denna sida.


EKONOMISKT STÖD?

Om du arbetar inom skola/kommun och vill anlita mig för workshops så finns det ekonomiskt stöd att söka för detta via Skapande Skola!


Det är en nationell satsning som finansieras av Kulturrådet, för att öka elevers möjlighet att möta proffesionell konst och kultur i skolan.


Läs mer och ansök här hos Kulturrådet!